Više od šest meseci trebalo je rukometašima Smedereva da dođu do prvenstvene pobede na domaćem terenu. U drugom kolu Super B lige Istok-Zapad, Smederevci su pred lepo ispunjenim tribinama sale OŠ Dimitrije Davidović bili bolji od Metalca iz Kraljeva rezultatom24:20, poluvreme 12:12. Pre toga radovali su se 18. marta u 15. kolu Super B lige Sever-Centar kada su bili bolji od Kolubare.

Na utakmici sa ekipom Metalaca rukometaši Smedereva ponovo su prikazali određene slabosti, pogotovo u prvom poluvremenu i na početku drugog dela igre. Premijera nove sezone pred domaćom publikom završena je pobedom posle mnogo bolje igre u poslednjih 20 minuta utakmice. Pre toga delovalo je da će Kraljevčani uspeti da odole momcima Nenada Martića. Mnogo toga nije funkcionisalo u prvom poluvremenu. Ponovo je problem bila realizacija, a ništa bolje nije bilo ni u fazi odbrane.

Zanimljivo je da su Kraljevčani  postigli tri gola u situaciji kada su igrali sa igračem manje. U tim trenucima nezaustavljiv je bio srednji bek Milan Arsić. Osim toga, Metalac je na golu imao odličnog Dejana Zlatanovića koji je pored velikog broja uspešnih  intervencija odbranio dva sedmerca Jevđenoviću. Kada je posle izjednačenog prvog poluvremena Metalac poveo sa 15:12 delovalo je da se ne piše dobro domaćinu. Međutim, ako su gosti imali Zlatanovića, Smederevo je imalo mladog Filipa Todorovića.

On je, kao i njegov znatno iskusniji kolegga sa druge strane, odbranio dva sedmerca i bukvalno stavio roletnu na gol svoje ekipe. Gosti su u 37. minutu vodili sa 15:12 i do kraja utakmice postigli su još samo pet golova. naravno, za tako nešto bilo je potrebno da Smederevci zaigraju mnogo sanžnije u odbrani što se i dogodilo. Gotovo u svakom napadu Kraljevčanima je pretila pasivna igra jer nisu imali rešenja za izuzetno agresivnu odbranu domaćih. Kada je Jevđenović pogodio za 23:19 bilo je jasno da bodovi ostaju u Smederevu.

Najefikasniji u ekipi Smedereva bili su Drobnjak sa 6, Jevđenović sa golom manje i Marjanović i Milunović sa po 4 pogotka. U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Milan Arsić sa 5 i Jovan Peić Tukuljac i Boris Bojković sa po 4 pogotka. U narednom kolu Smederevo se u Velikoj Plani sastaje sa domaćom Moravom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *