Minulog vikenda u Beogradu je na Adi Ciganliji održana je tradicionalna Beogradska internacionalna regata na kojoj je nastupilo 16 klubova, 14 domaćih i dva iz Bugarske i Hrvatske. Od šest smederevskih posada nijedna se nije okitilia medaljom. Jedino odličje i to bronzano,osvojio je Lazar Živanović u kombinovanoj posadi četverca bez kormilara sa veslačima Tamiša. U nekoj od sledećih regata očekuje se nastup kombinovanog osmerca sa kormilarom sastvavljenog od veslača Smedereva i Tamiša.
U finale je jedino uspeo da se plasira četverac skul u sastavu Jovan Marinković, Lazar Živanović, Dimitrije Otašević i Mihajlo Milovanović i na kraju su zauzeli šesto mesto. Od rezultata ostvarenih u subotu treba izdvojiti prvi nastup Jovana Marinkovića u skifu za pionire koji je ulaskom u finale i plasmanom na četvrto mesto pokazao da na njega treba računati.
Juniori nisu učestvovali na Beogradskoj internacionalnoj regati jer se pripremaju za izborne regate na kojima će se odrediti putnici za nastup na juniorskom prvenstvu Evrope u Nemačkoj krajem juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *